Hozzávalók:
50 dkg darált borjuhus
2 pohár rizs (eldobható pohár)
1 csicseriborso konzerv ( kb 2 pohár)
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
1 aprora vágott paradicsom konzerv (450grm)
1 csapott ek só
1 vöröshagyma apróra vágva
1 tk baharat fűszerkeverék
4 ek olaj
3 pohár forró huslevesle vagy 3 pohár vegetas viz
(eldobható pohár)
*
Elkészítés:
Tegyünk 4 ek olajat a lábasba és az apróra vágott hagymát.
Dinszteljuk meg, majd adjuk hozzá a darált húst és a zúzott fokhagymát.
Állandó kevergetes mellett kb 2-3 percig kifeheredesig pirítsuk a húst.
Hozzaontom a lecsegtetett csicseriborsot és az apróra vágott paradicsom konzervet,a rizst,majd fuszerezem. Felöntöm a húsleves levével vagy a vegetaval ízesített forró vízzel és felforraljuk.
Lefedve kis lángon kb 20 perc alatt készre főzzük. Mikor megfőtt levesszük a tűzről és lefedve további 10 percig hagyom állni,majd tálaljuk.
A pohár eldobható pohár forró italok hoz való volt.
A paradicsom konzervet helyettesíthetik apróra vágott paradicsommal is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!