Libamájas melegszendvics

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Tetovált lány

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (1 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

5

Nehézség

Könnyű

Libamájas melegszendvics

Libamájas melegszendvics

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

6 szelet diós-napraforgómagos kenyér
20 dkg zsírjában sült, hideg libamáj,
20 dkg jó minőségű, markáns ízű, pl. morbier sajt
2 ek balzsamecetkrém (recept lejjebb)

A balzsamecetkrémhez:
300 g balzsamecet
300 g barna cukor
1 dl vörösbor

*

Elkészítés:

A balzsamecetkrémhez a hozzávalókat egy edényben forralni kezdjük, amíg besűrűsödik és szirupos állagú lesz.
Kihűtjük, üvegbe töltjük, nagyon sokáig eláll.
A kenyérszeleteket keresztben félbevágjuk, megpirítjuk.
Egyik felüket megkenjük kevés libazsírral, rájuk szeleteljük vékonyan a libamájat, megsózzuk.
A sajtból szintén szeleteket vágunk, ráhalmozzuk a májakra.
Forró grillsütőben ráolvasztjuk.
Tálaláskor megcsorgatjuk balzsamecet-krémmel.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Libamájas melegszendvics