Libamáj virág. (Előétel)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Libamáj virág. (Előétel)

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 szelet libamáj  ( amik akkorák, hogy egy kisebb
pogácsa szaggatóval, két karikát ki tudjunk szúrni belőle).
6 szelet alma.
6szál bébi zöld bab. ( ez a szárnak lesz)
6-12 metélő petrezselyem levél. ( a levélnek)
8 dkg vaj, vagy 3 kanál olíva olaj.
2 kanál méz.
Pogácsa szaggató, virág alakú sütemény kiszúró.

*

Elkészítés:

A zöld babot feltesszük lobogó sós vízbe, és Kb. 3-4 perc alatt megblansírozzuk. (Ne tovább inkább kicsit roppanjon.)
A libamájat 4 dkg vajon, vagy 1 kanál olíva olajon megsütünk egy teflon serpenyőbe. Mind két oldalát egy-egy percig sütjük. (Nem tovább mert megkeseredik, és kiszárítjuk) papírszalvétára kivesszük a zsíradék ot felitatjuk róla, és kisméretű pogácsa szaggatóval két-két kis karikát szúrunk ki belőle.
A sepenyőben feolvasztjuk a vajat ,(esetleg olajat átmelegítjük) a két kanál mézzel. Az almakarikákat  megkaramellizáljuk, majd papírtörlőre szedjük, leitastjuk a felesleges zsíradékot róla. A virág formájú kiszúróval kiszúrjuk.
A tányérra rátesszük az alma karikákat, ráhelyezzük a májat az almára mintha a virág bibéle lenne. A zöldbabból készítjük a virág szárját, majd a züldség zöldjéből a leveleket formáljuk.
Tipp: Előre elkészítve hidegei is tálalhatjuk.

Libamáj virág. (Előétel)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Libamáj virág. (Előétel)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!