Hozzávalók:
liszt,élesztő,tej,tepertő,tojás,bor
*
Elkészítés:
leveles tepertős pogácsa Hv : 70dkg liszt, 40 dkg zsiros tepertő, 4 dkg élesztő, 2 dl tej, 2, 5 dl tejföl 1 dl fehérbor vagy 1 ek 10% ecet 3 tojássárgája, 1 tk cukor, 1 csapott ek só.
A tejben felfuttatjuk az élesztőt hzzáöntjük a liszthez, a tojásoksárgáját, tejfőlt a bort, sót és hólyagosra dagasztjuk fél órát kelesztjük aztán kinyujtjuk és rákenjük a ledarált tepertőt hajtogatjuk 20 percenként nyujtjuk 3 szor.
A harmadik nyujtás után tetejét megrácsozzuk pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk tepsibe rakjuk tojással lekenjük és előmelegitett sütőben szép pirosra sütjük