Hozzávalók:
50 deka liszt
● 30-35 deka darált töpörtyű
● 1 deci tejföl
● 1 deci tej
● pici cukor
● 3 deka élesztő
● 3 tojás
● 1 kiskanál só
*
Elkészítés:
Egy deci, picit cukros langyos tejben felfuttatunk 3 deka élesztőt. Összegyúrjuk a lisztet 1 egész tojással, egy sárgájával, a tejföllel, egy kevés sóval, az élesztős tejjel Jól kidolgozzuk, majdnem rétestészta-állagúvá. Kinyújtjuk 1–1,5 centi vastagságra, és egyenletesen rákenjük a darált töpörtyűt. Félóránként hajtogatjuk és pihentetjük, háromszor! A harmadik pihentetés után kinyújtjuk körülbelül 2 centi vastagra, bevagdossuk a tetejét, tojással megkenjük, és kiszaggatjuk. Közepes tűznél megsütjük. Nagyon látványos, szép leveles lesz