Hozzávalók:
Leveles rétes
20dkg. liszt,2egész tojás, 2ek. tejfel, 2ek. víz, csipet só.
15dkg, olvasztott zsír, 20dkg, liszt.
Töltelék: 15 dkg
25dkg. túró. 10dkg. cukor. mazsola. citrom reszelt héja.
*
Elkészítés:
A 20dkg. lisztet a kettő tojást a vizet, tejfelt, csipet sót össze dolgozzuk nyújtható tésztává. Félre tesszük. A tizenöt dkg. zsírt felmelegítjük és a tűzről levesszük. Hozzá keverjük a 20dkg. lisztet. A pihent tésztát lehetőleg táblanagyságúra kinyújtjuk. KB. 1mm. és erre a tésztára egyenletesen rákenjük a zsíros masszát. felsodorjuk mint a bejglit és négy egyenlő részre vágjuk. Két órahosszat a hűtőbe tesszük. Pihentetés után egyenként KB: egy mm. vastagra nyújtjuk és ízlés szerint töltjük./Mák, túró, alma/sütő papírral bélelt tepsibe tesszük tetejét olvasztott zsírral megkenjük, villával megszurkáljuk Előmelegített sütőbe , 180 fokon 19-21 perc alatt világosra sütjük.