Hozzávalók:
1 kg sertés tarja vagy comb
5O dkg kenyér
2 dl tejszin
1 tojás
1 csokor petrezselyemzöld
1 fej hagyma
1O levél lestyán – vagy 2O levél zsálya
1 db paprika – piros kaliforniai is lehet
olaj
1 kg burgonya
5O dkg alma
*
Elkészítés:
A húsból egy nagy nyitott szeletet vágunk, sózzuk, borsozzuk, klopfoljuk.
A kenyér héját levágjuk, a belét egy tálba tesszük, leöntjük a tejföllel és 15 percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojást, vágott petrezselyemzöldet, a finomra apritott hagymát, összevágott lestyánt és az apró kockákra vágott paprikát. Sózzuk, picit borsozzuk és jól összedolgozzuk.
A húst kiteritjük és egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket majd óvatosan feltekerjük, átkötözzük de nem szorosan, hogy a töltelék ki ne follyon.
Magas falú tepsibe tesszük, olajjal meglocsoljuk, majd a megtisztitott, cikkekre vágott burgonyát is mellé rakjuk.Sózzuk a burgonyát. Az egészet leöntjük 1 dl vizzel, és 16O fokon 😯 percig sütjük. A sütés utolsó 1O percében hozzáadjuk a cikkekre vágott almát is. Készre sütjük és tálaljuk.
Az eredeti receptet a Nők Lapja konyhájáéban olvastam. Ott Sertéscombból késtitették zsályás töltelékkel. Mivel már előzőleg kivettem a fagyról a tarját, ezért abból készitettem. Zsályám meg nem volt, ezért tettem helyette lestyánt.


