Hozzávalók:
3 dbLméretű tojás,
20 dkg kristálycukor,
30 dkg finomliszt,
1-1dl tej és étolaj,
1cs (7gr) sütőpor,
pici só,
3 evőkanál lekvár (attól függ milyen gyümölccsel készíjük)
30-40dkg gyümölcs (ami nagyobb mint pl.az őszibarack, akkor daraboljuk, szeleteljük, a meggyet pl.nem)
*
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és olajat.
Ezzel is jól kikeverjük.
Majd beleszitáljuk a lisztet, amivel jól elkeverjük.
A tojások fehérjét a pici sóval keményre verjük, és lazítjuk vele a tésztánkat.
Zsiradékkal kikent formába simítjuk a tésztát.
Szétszórtan rátesszük a lekvárt, majd a gyümölcsöt is.
180C-on sütjük 35-40 percig (tűpróba) Porcukorral meghintve is tálalhatjuk, de nélküle is nagyon finom.