Lepcsánka

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg krumpli
1 ek. fokhagymapor(vagy 5 gerezd fokhagyma)
1 tojás
2 ek. hidegen sajtolt repcemagolaj
http: //grapoilashop.hu/
liszt

bors
hidegen sajtolt napraforgóolaj a sütéshez

*

Elkészítés:

A krumplit meghámozom, lereszelem, megsózom és állni hagyom kicsit.
Ezután leöntöm a levét, hozzáteszem  a tojást, a 2. ek. olajat, majd annyi lisztet, hogy nem túl laza, de nem is kemény tésztát kapjak.
Belekeverem a fokhagymaport (vagy a zúzott fokhagymát), és a frissen őrölt borsot is.
Felhevített olajba evőkanállal halmokat teszek, amiket ellapítok és szép pirosra sütöm, mindkét oldalát. Papírtörlőre szedve leitatom a felesleges olajat róla. Aki szereti tejföllel is tálalhatja.
Toldi fűszereket használtam.