Hozzávalók:
2x125g főzőtasakos köles
3 db közepes nagyságú burgonya
2 gerezd fokhagyma
1 kk borsikafű/fehérbors
1 tk só
4 db tojás
A forgatáshoz: kukoricaliszt
lenmag
A sütéshez: kókuszzsír
*
Elkészítés:
A kölest a tasakon lévő előírás szerint sós vízben megfőzzük, kihűtjük.
A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük, burgonyanyomó segítségével áttörjük, kihűtjük.
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, felkockázzuk kihűtjük.
Az összes alapanyagot összegyúrjuk, fűszerezzük.
Végül kroketteket formázunk belőlük, kukoricalisztben + lenmag keverékében meghempergetjük, és forró kókuszzsírban kisütjük.