Hozzávalók:
2 nagyobb burgonya,50dkg liszt(lehet teljeskiőrlésű búzaliszt is),3dkg élesztő,2kk cukor,2kk só,1,5dl olaj,2,5dl tej,10dkg trapistasajt reszelve,10dkg lenmag
*
Elkészítés:
A krumplit apró kockákra vágjuk,megfőzzük,és kevés tejjel pépesre keverjük.
A lisztet,sót,cukrot összekeverjük,belemorzsoljuk az élesztőt,hozzáadjuk a krumplit,a lereszelt sajtot,lenmagot,a maradék tejet ,és jó alaposan bedagasztjuk.
Utoljára hozzádolgozzuk az olajat,és 1 órát langyos helyen pihentetjük.
Ezután hajtogatjuk(lásd a képen) 2-szer,20-20perc pihentetéssel.
Kinyújtjuk 1 cm vastagra,kiszaggatjuk zsírozott tepsibe rakjuk,tetejét langyos tejjel lekenjük,még15 percet pihentetjük,és előmelegített sütöben szép pirosra sütjük.