Lenmagos kelbimbólepénykék

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Lenmagos kelbimbólepénykék

Lenmagos kelbimbólepénykék

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)

*

Elkészítés:

A kelbimbót lobogó, sós vízbe dobjuk és kb.
10 perc alatt puhára főzzük, lecsöpögtetjük.
Egy villával nem túl pépesre nyomkodjuk.
Beleszórjuk a lisztet, a fűszereket, belezúzzuk a fokhagymákat, beleütjük a tojásokat és végül a lenmagot.
Alaposan átforgatjuk.
Egy serpenyőt felforrósítunk pár evőkanál olajjal, majd a masszából 1 púpos evőkanálnyit merünk a serpenyőbe és a kanál domború felével elsimítjuk.
Mindkét oldalukat 1, 5-2 perc alatt megsütjük.
Sült virslivel kínáljuk.
Készíthetünk hozzá fokhagymás tejfölös mártogatóst is.
9 db lepényke lett belőle.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Lenmagos kelbimbólepénykék