Hozzávalók:
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)
*
Elkészítés:
A kelbimbót lobogó, sós vízbe dobjuk és kb.
10 perc alatt puhára főzzük, lecsöpögtetjük.
Egy villával nem túl pépesre nyomkodjuk.
Beleszórjuk a lisztet, a fűszereket, belezúzzuk a fokhagymákat, beleütjük a tojásokat és végül a lenmagot.
Alaposan átforgatjuk.
Egy serpenyőt felforrósítunk pár evőkanál olajjal, majd a masszából 1 púpos evőkanálnyit merünk a serpenyőbe és a kanál domború felével elsimítjuk.
Mindkét oldalukat 1, 5-2 perc alatt megsütjük.
Sült virslivel kínáljuk.
Készíthetünk hozzá fokhagymás tejfölös mártogatóst is.
9 db lepényke lett belőle.


