Lenmag Focaccia /olasz laposkenyér/

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ritus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 csésze lenmagpehely / 1 csésze 2,5 dl vel számolva/
1/2 teáskanál foszfátmenetes sütőpor
1 teáskanál só
1/4 kanál xilit vagy 1/2 teáskanál folyékony édesítőszer
5 db tojás
1 dl víz
1 dl kókusz zsír vagy kókusz olaj

*

Elkészítés:

A száraz és folyékony anyagokat külön-külön keverjük össze. A tojásokat felverjük és hozzáadjuk a kókusz zsírt vagy kókusz olajat. Amennyiben kókusz zsírt használunk abban az esetben felhasználás előtt szobahőmérsékleten olvasszuk meg. Ezután hozzáadjuk a folyékony édesítőt  ha azt használunk.Ezeket külön tálban összekeverjük. Majd ismét egy másik tálban összekeverjük  a lenmagpelyhet sütőport és a sót   . A végén a száraz és nedves anyagokat elegyítjük hozzáadjuk a vizet ezzel még egyszer összekeverjük . Sütőpapírral bélelt tepsibe  öntjük előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.

Lenmag Focaccia /olasz laposkenyér/