Hozzávalók:
4-5 kisebb db burgonya
só ízlés szerint
2 db babérlevél
2 dl tejföl
2 ek majonéz
2 ek mustár
25 dkg savanyú káposzta
1 fej lila hagyma
25 dkg lencse
3 pár virsli (GM)
*
Elkészítés:
A lencsét alaposan átválogatjuk, megmossuk egy éjszakára beáztatjuk, másnap babérlevéllel és sóval ízesített vízben puhára főzzük, de semmiképp se főzzük szét!
A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk és lobogó sós vízben megfőzzük.
Közben a tejfölt elkeverjük a majonézzel és a mustárral, majd porcukorral ízesítjük.
A káposztát, ha nagyon savanyú, átmossuk, lecsepegtetjük.
A lila hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük.
A lencsét kihűtjük, lecsöpögtetjük.
A virslit felkarikázzuk, A megfőtt, kihűlt burgonyát, a savanyú káposztát, a hagymát és a lencsét elkeverjük a szósszal.
Hozzáadjuk a virslikarikákat és alaposan lehűtve kínáljuk.
Ízlés szerint díszíthető is.