Hozzávalók:
25 dkg vörös lencce
1 ek oliva olaj
15 dkg bio barna rizsliszt
1 db tojás, 1 dl víz, só.
késhegynyi C vitamin.
1 kk sütőpor
*
Elkészítés:
25 dkg lencsét este beáztattam.
Majd másnap össze turmixoltam, 1 dl vízzel.
Hozzákerült a többi hozzávaló, és jól össze turmixoltam.
A víz és liszt aránya változtatható.
Lágy tészta készüljön.
.
Az eredeti lencsés receptben, nincs tojás, útifű mag segíti a kötést, ezt nálam a tojás oldja meg.
Két lepényke készült, air fryer (forrólevegős fritőz) készülékben.
Olaj spré- vel befujt sütőpapírra raktam a masszát, és nem is ragadt.
220C fokon 20 percet sült, egyszer megfordítottam!
Nem morzsálódik, és ízletes!
Kenyér helyett fogyasztható!