Lencsés csülök

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Melinda

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Lencsés csülök

Recept leírás:

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

Megtisztítjuk, kicsontozzuk és bőrével együtt nagyobb darabokra vágjuk a csülköt.
( Lehetőleg minden darabba jusson bőr is, hús is.
) Sütőpapírral bélelünk egy legalább 3 liter űrtartalmú, magas falú tepsit vagy tűzálló tálat.
Az aljába szórjuk a lencsét ( nem kell előtte vízbe áztatni ), rákanalazzuk a mustárt, beletesszük a megtisztított fokhagymagerezdeket, a babérlevelet és a vöröshagyma felét nagyobb darabokra vágva.
Megborsozzuk, majd rárakjuk a csülköt, végül ráöntjük a húslevest.
Szorosan befedjük alufóliával, és másfél órára 200 fokos sütőbe tesszük.
Akkor jó, ha a sütés végére a húsleves nagy részét fölszívja a lencse, de még jócskán marad lé az ételen.
Ha túlságosan kiszáradt, ráöntünk még egy bögre húslevest vagy vizet.
Rászórjuk a többi vöröshagymát negyedekre-nyolcadokra vágva, és fólia nélkül további 15-20 percig sütjük.

Lencsés csülök

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Lencsés csülök

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!