Hozzávalók:
püréhez
30 dkg lencse
1 cseresznye nagyságú vöröshagyma
1 dl olaj
1 teás kanál só
1 kicsi babérlevél
1 teás kanál pirospaprika
1 pohár tejföl
3 csapott evőkanál liszt
2 púpos evőkanál ecetes torma
1 teás kanál cukor
pörkölthöz
40 dkg sertéshús
2 közepes vöröshagyma
2 dl olaj
1 evőkanál pirospaprika
1 mokkás kanál őrölt bors
1 paprika
1 paradicsom
*
Elkészítés:
püre
a lencsét feltesszük vízzel főni bele téve a sót a vöröshagymát egészben a babérlevelet és a cukrot…mikor puhára főt akkor a tejfölt elkeverjük az olajjal a liszttel és a pirospaprikával…hozzáöntjük a lencséhez és összefőzzük…a végén hozzáadjuk az ecetes tormát evvel egyet forraljuk
ha kész robot mixerrel pürésítjük
pörkölt
a húst kockára vágjuk…a hagymát is felszeljük apró kockára és az olajon üvegesre pároljuk…beletesszük a húst egy két percig kevergetve sütjük majd megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel ,hogy ellepje…majd a többi hozzá valóval a húst puhára füzzük