Hozzávalók:
20 dkg lencse
1 nagy répa
2 gerezd fokhagyma
1 nagy hagyma
1 l zöldségalaplé
3 db virsli
Só, bors
1 babérlevél
1,5 dl tejföl
1 ek liszt
1 ek vaj
*
Elkészítés:
A lencsét előző este beáztatjuk.
A vajat egy lábasban felolvasztjuk, sárgára pirítjuk rajta a hagymát.
Hozzáadom az átnyomott fokhagymát, mikor megérezzük az illatát, felöntjük a levessel.
Beleszórjuk a leszűrt lencsét, hozzáadjuk a babérlevelet, puhára főzzük a lencsét (kb.
fél óra ).
A főzési idő felénél beletesszük a vékony karikákra vágott répát, a legvégén pedig a szintén felkarikázott virslit.
A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd egy-két merőkanál levessel, végül visszaöntjük a levesbe.
Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.