Hozzávalók:
1/2 kg. lencse
20 dkg. vegyes füstölt hús, füstölt kolbász, vagy ki mit szeret
2-2 szál vegyes zöldség, kicsi zeller, karalábé
1 fej vöröshagyma
3 db babérlevél
1 db fokhagyma
1 ek. liszt
2 ek. olaj
só
bors
pirospaprika
tejföl
*
Elkészítés:
A füstölt húst, (ha ezt is teszünk bele) előző este a lencsével együtt beáztatjuk.
Másnap a lencsét húst, kolbászt feltesszük főni, belekockázzuk a vöröshagymát, beletesszük a fokhagymát, a babérlevelet, sózzuk borsozzuk, majd félkészre főzzük.
A zöldségeket megtisztítjuk, összevágjuk, majd a leveshez adjuk, amíg fő, addig a lisztből olajból rántást készítünk és, ha megfőtt a leves, pici pirospaprikával megszórjuk a rántást, kevés vízzel felhígítjuk, és a levesbe öntjük. Jól felfőzzük és önmagában, vagy tejföllel tálaljuk.
Ízlésünknek megfelelően ecettel, édesítővel ízesíthetjük.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept