Lencseleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katrin

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

070

Nehézség

Haladó

Lencseleves

Lencseleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg bőrös füstölthús
30 dkg lencse
1 db nagyobb sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 púpos teáskanál pirospaprika
só, fehérbors izlés szerint
2 db babérlevél
1-2 evőkanál ecet (ki mennyire szereti ecetesen)
2 evőkanál étolaj
2 evőkanál liszt

*

Elkészítés:

A füstölt bőrös húst nagyobb darabokra vágom, s kuktába rakom, felöntöm vízzel, hogy ellepje, s kb.
30 percig főzöm.
Közben egy nagyobb lábosba rakok 1 evőkanálnyi étolajat, s az apróra összevágott vörös- hagymát megdinsztelem rajta, majd félre húzom.
Rászórom a pirospaprika felét, elkeverem, majd a megtisztított és apróra összevágott fokhagymát, a sárgarépát, petrezselyem- gyökeret, paradicsomot összevágom, s belerakom a lábosba.
Ha megpuhult a füstölthús, akkor kiveszem a kuktából, apró kockákra vágom, s beleszórom a lábosba.
Ráöntöm a hús főzővizét, belerakom a vízben átmosott, megtisztított lencsét, babérlevelet és elkezdem főzni.
Forrástól kb.
30 percig főzöm.
Megkóstolom, hogy megpuhult-e a lencse és a zöldségek.
Ha igen, akkor egy lábosba öntök 2 evőkanál étolajat, rászórom a lisztet, kevergetem, amíg elkezd színesedni, majd elzárom alatta a gázt.
Öntök rá kb.
2 dl vizet, jól összekeverem, s a levesbe öntöm.
Még kb.
8-10 percig főzöm, közben kevergetem, hogy csomómentes legyen a rántás.
Beleöntöm az ecetet, s már el is készültünk a levessel.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Lencseleves