Lencsegulyás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Lencsegulyás

Recept leírás:

Hozzávalók:

25 dkg lencse
1 nagy szelet csirkemellfilé vagy 2 db kisebb (ill. lehet sertéscombból, -karajból is készíteni)
2-3 db sárgarépa
2 db gyökér
1 fej vöröshagyma
só, őrölt feketebors, pirospaprika, 2 db babérlevél
napraforgó olaj
Betétnek csipetke:
10 dkg finomliszt
1 db tojás
A fűszerek Toldi fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

A lencsét előző este beáztatjuk.
A megtisztított húst felkockázzuk. A megtisztított vöröshagymát apróra összevágjuk, a megtisztított sárgarépát felkarikázzuk.
Pár evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát, lehúzva a tűzről megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával, őrölt borssal. Visszatesszük a tűzre, és rádobjuk a húskockákat, megvárjuk, míg levet ereszt kicsit a hús (pörköltet készítünk tulajdonképpen).
Rádobjuk a sárgarépát, a leszűrt lencsét, a gyökereket, a babérleveleket, és felöntjük kb. 1,5 liter lencse áztatólével (főzés közben pótoljuk a vizet).
Amikor majdnem puha a lencse és a hús, akkor beletesszük a sót, és belecsipegetjük a csipetkét, és készre főzzük.
Csipetke elkészítése:
A 10 dkg lisztet összegyúrjuk az 1 db tojással (pici sóval), és a tésztából apró darabokat csipegetünk a levesbe vagy főzővízbe.

Lencsegulyás

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Lencsegulyás

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!