Hozzávalók:
50 dkg lencse (előző este beáztatva)
3-4 babérlevél
ételízesítő
só, tört pirospaprika
2-3 g. fokhagyma
1-2 ek. finomliszt
pálmazsír
1 kk. paprikakrém
1 tk. ecet (férjem nem igazán szereti)
1 tk. cukor
kolbász házi
*
Elkészítés:
A lencsét előző este beáztatom. Felteszem másnap ételízesítős vízbe főzni, mikor puha leszűröm a levét. Elkészítem a fokhagymás rántást: kevés zsíron kicsit pirítom a lisztet, beletöröm a fokhagymát és elkészítem a rántást, majd tört pirospaprikát teszek bele, elkeverem és ráöntöm a lencsére. Ízesítem ecettel, cukorral és jól elkeverem. Hozzáadom a kolbászt, a paprikakrémet és pár percig hagyom összeérni az ízeket. Tálalom.