Hozzávalók:
30 dkg lencse(előző este beáztatva)
2 babérlevél
3 cikk fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
2 ek. zsír
2 ek.liszt
2 dl tejföl
só, bors
ecet
cukor
1 pár debreceni kolbász
kevés zsír
1 mk. pirospaprika
*
Elkészítés:
A lencsét, válogatás, mosás és egy éjszakára beáztatom, majd másnap felteszem főni annyi vízben, hogy ellepje. Sózom, hozzáteszem a babérlevelet, fokhagymát. Amikor puha a lencse a zsírból, a kis fej kockára vágott hagymából és a lisztből világos rántást készítek, előbb kicsit megpirítom a hagymát, utána teszem rá a lisztet. Felengedem kevés vízzel, a lencsére öntöm a rántást, hozzáadom a tejfölt, sózom, borsozom, kicsi cukorral ízesítem. A kolbászokat bevagdosom, zsíron minden oldalán átsütöm, majd a visszamaradt zsírba keverek egy kevés pirospaprikát, ezzel locsolom meg a főzeléket és ráhelyezem a sült kolbászt.