Lencsefőzelék, sertéspörkölttel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg lencse(előző este beáztatva)
2 babérlevél
3 cikk fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
2 ek. zsír
2 ek.liszt
2 dl tejföl
só, bors
ecet, cukor
sertéspörkölt, lehet maradék is

*

Elkészítés:

A lencsét, válogatás, alapos mosás és egy éjszakán át tartó áztatás után felteszem főni, annyi vízben, hogy éppen ellepje. Sózom, hozzáteszem a  babérlevelet, fokhagymát. Amikor puha a lencse a zsírból, a kis fej kockára vágott hagymából és a lisztből világos rántást készítek, előbb kicsit megpirítom a hagymát, utána teszem rá a lisztet. Felengedem kevés vízzel, egy szűrőn át a lencsére öntöm a rántást (de aki szereti bele is főzheti a hagymát, nem muszáj leszűrni),  hozzáadom a tejfölt, sózom, borsozom, kicsi cukorral  ízesítem. Ezt még nagymamámtól tanultam, hogy minden főzelékbe, amelyet  ecettel savanyítunk kell egy kis cukor is. Jól összeforralom és a pörköltöt rászedve tála

Lencsefőzelék, sertéspörkölttel