lencsefőzelék

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Piroska

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

lencsefőzelék

lencsefőzelék

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
0,5 kg lencse
1 nagy vöröshagyma
1 nagy ek. zsír
4 db baberlevél
1 tk. só
1 kk. delikát
mustár
3 cikk fokhagyma
4 dl tejföl
2 csapott ek. liszt

*

Elkészítés:

A lencsét több vízben megmostam.
Egy műanyag tálba tettem, felöntöttem vízzel és 25 percre a micróba tettem. Ettől olyan lett mintha egész éjszaka ázott volna a vízben.
A  vöröshagymát megpucoltam, apró kockákra vágtam.
A zsírt felolvasztottam és megpirítottam benne a vöröshagymát.
Beletettem a lencsét és ezzel együtt pirítottam tovább.
Felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sóztam.
Főztem másfél órán keresztül.
A lisztet csomómentesre kevertem a tejfölben és behabartam vele a főzeléket.
Mustárral ízesítettem, belereszeltem a fokhagymát és itt még sózhatjuk ha kell.
Összeforraltam.
Nem mindig így készítem. Van amikor a vöröshagymát nem az elején pirítom meg hanem akkor amikor a rántást készítem. Amikor már majdnem megpirult beleteszem a lisztet és együtt pirítom. A végén belereszelem a fokhagymát, de  ezzel már nem pirítom  tovább. Csak hagyom, hogy kihozza az illatát és már öntöm is rá a  hideg vizet.
Mind a kétféle elkészítés végeredménye egy finom főzelék!!!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

lencsefőzelék