Hozzávalók:
20-25 dkg lencse
2-3 db babérlevél
1 kk. mustár
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma összetörve
ételízesítő
2 csapott ek. liszt
http: //www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
Az előzőleg beáztatott lencsét egy lábasban annyi vízzel feltesszük főni, hogy jó két ujjnyira ellepje. (én előző este szoktam beáztatni) Beleteszem a babérlevelet, az ételízesítőt és a fokhagymát, és fedő alatt puhára főzöm. Közben a tejfölt egy tálban jól kikeverem a liszttel és a mustárral. Ha már puha a lencse, egy merőkanálnyi levet leveszek róla, és azzal még jól átkeverem a habarást, majd óvatosan a főzelékhez adom. Hagyom, hogy a liszt íze pár pillanat alatt elfőjön, addig kevergetem, hogy nehogy odakapjon. Fasírttal vagy pörkölttel tálalom.