Lencsefőzelék

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gabcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 nagy evőkanál mustár
fél evőkanál cukor

kis darab füstölt szalonnabőr,vagy füstölthús kocka

*

Elkészítés:

A hagymát apró kockára vágom,a fokhagymát lereszelem.
A lencsével együtt odateszem föni 1.2 l vízben,beleteszem a babérlevelet és megsózom.
Teszek még bele pár csík füstöltszalonna bőrt,vagy egy füstöltkockát.
Amíg fő a tejfölben elkeverem a lisztet,belerakom a mustárt.
Mikor megfőtt a lencse,a bőröket kiszedem(mert az csak ízesítő),a tejfölt hőkiegyenlítem és belekeverem a lencséhez.
Főzöm pár percig,majd megcukrozom és már kész is.Érdemes kóstolgatni,hogy elég édes,vagy elég savanykás-e.
Sültkolbásszal,sültekkel nagyon fínom.Én most tükörtojással és csírkemellcsíkokkal és fokhagymás piritóssal tálaltam.
Szilveszterkor mindig főzök,mert a gazdagság jelképe.
Jó étvágat hozzá!

Lencsefőzelék