Lencse főzelék füstölt oldalassal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Krisztina

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

100

Nehézség

Könnyű

Lencse főzelék füstölt oldalassal

Lencse főzelék füstölt oldalassal

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

0,5 kg lencse
0,5 kg füstölt oldalas
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
0,5 dl olaj
2-3 ek liszt
1 tk pirospaprika
ecet ízlés szerint

*

Elkészítés:

A lencsét  előző este beáztatjuk. A füstölt oldalast a csontok mentén felszeleteljük  és hideg vízben feltesszük főni. A habot folyamatosan leszedjük róla. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a lencsét, babérlevelet, ha szükséges sózzuk.  Készre főzzük. Közben a szokásos módon elkészítjük a fokhagymás  rántást és a főzelékhez adjuk. Amikor besűrűsödik, kész. Én ekkor szoktam hozzáadni az ecetet. Jól elkeverjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Lencse főzelék füstölt oldalassal