Hozzávalók:
50 dkg borjú vagy sertéshús
40 dkg burgonya
2 szál sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 szelet zeller
1/2 maréknyi lebbencstészta
friss vagy darált paprika
1 fej hagyma ,só, bors .csipet örölt kömény
petrezselyemzöld
*
Elkészítés:
-a húst kockára vágjuk, a megtisztitott gyökereket felszeleteljük
-a hagymát apróra vágjuk,megdinszteljük,hozzáadjuk a vágott vagy darált paprikát,a sárgarépát,azzal is kavargarjuk kis ideig majd a húst hozzáadjuk ,jól összekavarjuk
-sózzuk,borsozzuk,megszorjuk az őrölt köménnyel,felengedjük vizzel
a burgonyán és a lebbencstésztán kivül minden hozzávalót beleteszünk ,majd a hús puhúlásáig fözzük
-ekkor hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát ,amikor félig megfőtt a lebbencstésztát és a finomra vágott petrezselyemzöldet
-az egészet addig fözzük,mig minden megpuhul benne
–