Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5dkg élesztő
3 dl langyos tej
5 ek cukor
1 db tojássárga
fél citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
5 dkg olvasztott vaj
1 csipet só
1 ek holland kakaópor
Töltelék:
5-10 dkg darált mák amibe fél citromlevét csepegtetek
5 dkg sütés álló lekvár
*
Elkészítés:
A dagasztást a kenyérsóütőgépben végeztetem el.
A lisztből, tejből, élesztőből és cukorból kovászt készítek, amit a dagasztógépben felfuttatok. Majd a többi hozzávalóval együtt ( kivéve a kakaóport) 20 percig dagasztatom. Mikor kész kiveszem a gépből és feléhez még hozzádagasztom a kakóport. Lisztezett deszkán hagyom megkelni.
A fehéret kinyújtom téglalap alakúra és megtöltöm mákkal a barna tésztát pedig lekvárral. Feltekerem őket.
Összecsavarom a fehéret a barnával és kivajazott, lisztezett kuglófformába rakom.
Így is jó félórát kelesztem, majd közép meleg sütőben 45-50 percig sütöm.
A kisült kuglófot a formával együtt megfordítom, egy tálcára borítom és a formában hagyom kihűlni.