Hozzávalók:
2,5 pohár liszt,1pohár teljes kiörlésű liszt,(aki nem szereti az vegyen 3,5 pohár sima lisztet), fél csomag élesztő,3 evőkanál cukor,3 evőkanál vaj,2 dl langyos tej,2db tojássárgája,csipetnyi só. Tölteléknek lekvár
*
Elkészítés:
Az élesztőt félpohárnyi langyos vízben futtassuk fel, a cukrot is tegyük hozzá.
A többi hozzávalót tegyük tálba, majd öntsük hozzá a felfuttatott élsztőt.
Alaposan dolgozzuk ki, majd langyos helyen kelesszük a kétszeresére.
A gyúródeszkát hintsük meg liszttel, borítsuk rá a tésztátés nyújtsuk ki egy sm vastagra.
Vágjunk belőle téglalapokat.
Nem folyós lekvárt tegyünk a tésztadarabokra.
A széleket jól nyomkodjuk össze és tegyük a kikent, lisztezett tepsibe, szorosan egymás mellé.
Még kelesszük így 15 percig, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
Még melegen szórjuk meg porcukoral.