Hozzávalók:
8 dl aludtej vagy kefir
liszt amennyit felvesz
2 tojás-
csipet só
3 kanál cukros lekvár ( szilva,barack )
kevés olaj a tepsi kenésére
tetejére egy kevés Joghurt vagy tejföl +cukor,+rum aroma keveréke
*
Elkészítés:
a kefirt kikeverjük a cukorral + tojásokkal
liszt annyit felvesz hogy palacsinta tészta legyen csak kicsit sűrűbb
.a tepsit kiolajozzuk és beleöntjük a palacsinta tésztát
a tetjére is kicsi olajat csapkodunk rá aztán ( én szilvalekvárt használtam )csapkodunk rá édes lekvárt
-egy kevés joghurtot elkeverjük a cukorral + rumával és ezt is a tetejére csapkodjuk
-előmelegitett sütűbe toljuk és 25-30 perc alatt kész
akkor jo ha a széle aranysárgulni kezd
– a kész prószára lehet porcukrot szórni


