Hozzávalók:
12 db tojás, 12 evőkanál liszt, 12 evőkanál porcukor, 1 cs sütőpor, 1 citrom reszelt héjja, 2 db vaniliás cukor, saját készítésű ribizli lekvár és sárgabarack lekvár
*
Elkészítés:
A tojások fehérjét habbá verjük, A sárgáját a cukorral és a vaniliás cukorral, citromhéjjal jól elkeverjük, majd azt is habosodásig verjük.
Összekeverjük a fehérjével ( én fakanállal óvatosan ) majd beleszítáljuk apránként a sütőporos lisztet és 180 fokra előmelegített sütőbe én két kocka gáztepsibe szétöntöttem, amibe előzőleg szilikonos sütőpapírt tettem.
Kb 15 percig 180 fokon majd 170 fokon 10 percig sütöttem ( tűpróba ajánlatos.
Az én sütőm elektromos hőlégkeveréses.
Amikor kisültek papírral együtt feltekertem egyenként őket és úgy hűltek ki.
Majd levettem a papírt és megkentem lekvárral, visszatekertem és 2-3 órát így álltak szeletelés előtt.