Lekváros kifli,sajtos kifli,mogyoróvajas párnácska

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Lekváros kifli,sajtos kifli,mogyoróvajas párnácska

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta:
75 dkg liszt ( + a lisztezéshez)
1 nagy bögre aludt tej
1nagy bögre langyos víz
1 kk só
1 ek cukor
3 dkg élesztő
2 db közepes hajában főtt krumpli lereszelve
3 ek olaj
1 tojás a kenéshez
Töltelék:
1 kis üveg meggydzsem (a lekvároshoz)
20 dkg sajt ,1 tk egész kömény(a sajtoshoz)
kb.3 ek mogyoróvaj (a mogyoró vajashoz)

*

Elkészítés:

Egy tésztából három féle péksütemény.
A kifliknek és a párnácskának ugyanaz a tésztája.
75 dkg liszt ( + a lisztezéshez)
1 nagy bögre aludt tej
1nagy bögre langyos víz
1 kk só
1 ek cukor
3 dkg élesztő
2 db közepes hajában főtt krumpli lereszelve
3 ek olaj
1 tojás a kenéshez
Élesztőt felfuttatom a langyos vízben,pici cukorral,pici liszttel.
Hozzávalókkal összekeverem,jó kis rugalmas tésztát gyúrok belőle,akkor jó ha teljesen elválik az edény falától(közben mindig lisztezem). Szép kis gömbölyű formát készítek belőle,letakarva kelesztem,ha megkelt négy felé osztom,négy kis gombóccá gyúrom.Majd szép vékony kerek formákat nyújtok belőle.A kifliknek hosszú cikkekre vágom,töltöm,feltekerem,megkenem tojással,a párnácskákat pogácsa szaggatóval kiszaggatom,töltöm,félbe hajtom,villával a széleit lenyomkodom,tojással megkenem,hőlégkeverésen 190-200 fokon szép pirosra sütöm.

Lekváros kifli,sajtos kifli,mogyoróvajas párnácska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Lekváros kifli,sajtos kifli,mogyoróvajas párnácska