Hozzávalók:
35 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojás
csipet só
kb. 1 dl tejföl
töltelékhez: lekvár
a tetejére: 1 csomag
*
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, utoljára adom hozzá a tejfölt attól függően, hogy mennyi kell az 1 dl-ből ahhoz, hogy egy picit lágy tésztát kapjak (de ne ragadjon).
Hűtőben 1 órát pihentetem (nálam egész éjszaka a hűtőben volt).
2. Három-négy gombócot formálok a tésztából, attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnék. A gombócokat kör alakúra nyújtom lisztezett felületen, hogy ne ragadjon le a tészta, és késsel 8 db háromszöget vágok belőle. A háromszögek szélesebb részére teszek egy kávéskanál lekvárt, majd feltekerem és kiflit formázok.
3. Sütőpapíros tepsibe teszem és előmelegített 200 fokos sütőben 15-20 percig sütöm (a sütési idő változó a sütőtől függően, de ne süssük túl őket, inkább egy picit világosabb maradjon, akkor jó omlós lesz).
4. Vaníliás porcukorral bőven megszórva tálalom, hiszen a tésztájában nincs cukor.


