Hozzávalók:
15 dkg margarin
1 tojás
18 dkg cukor
20 dkg liszt
2 dl tej
10 dkg dió
1 sütőpor
lekvár (barack, áfonya, eper, bármilyen jó, izlés szerint)
20 dkg dió
*
Elkészítés:
Előmelegitjük a sütőt 180 fokra, és kivajazunk egy mélyebb tepsit.
Felolvasztjuk a margarint, majd belekeverjük a többi hozzávalót, és 30 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt a tészta, 2 vagy 3 felé vágjuk, magasságtól függően.
Megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval, a következő lapot ugyanigy, és felülre is lekváros-diós réteg kerüljön.
Tetejére fél diókat tehetünk, és kockára vagy téglalapra vágva kináljuk.
Édesszájúaknak ajánlom, valami savanyú üditővel.
Jó étvágyat kivánok!