Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál só
2 evőkanál olvasztott vaj
3 dl langyos tej
TÖLTELÉK
kb 25 dkg keményebb lekvár ( barack vagy szilva )
Kenéshez
tojássárgája
*
Elkészítés:
-az élesztőt a langyos tej egyharmadával + csipet cukorral felfuttatjuk
– jól összedolgozzuk a hozzávalókkal ,letakarjuk és meleg helyen duplára kelesztjük
-amikor megkelt aztalra boritjuk kicsit átdolgozzuk ,kinyújtjuk
-negyszög alakura formázzuk ,kockákra vájuk
-minden kocka közepébe egy kiskanál keményebb lekvárt teszünk.
a buktákat feltekerjük
-végeiket becsipjük
-kivajazott sütőformába helyezük,oldalukat olvasztott margarinnal megkenjük ( igy könnyebben lehet szét választani sütés után)
-tetejüket tojássárgájával lekenjük
-előmelegitett sütőben 30-35 perc alatt megsütjük
-sütés után ha kicsit hültek a bukták vaniliás porcukorral megszorjuk