Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
3,5 dl tej
3 dkg élesztő
2 tojássárgája
10dkg margarin
pici só
barack lekvár
*
Elkészítés:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, 1 ek lisztet, 1 ek cukrot hozzáadva kovászt készítünk, amit 15 perc alatt felfuttatunk.
A többi lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojások sárgájával, a porcukorral, a fele olvasztott margarinnal, sóval jól bedagasztjuk. A tetejét egy kevés liszttel meghintjük. Langyos helyen duplájára kelesztjük. Utána finoman átgyúrjuk, újabb 20 percig kelesztjük.
Enyhén lisztezett deszkára borítjuk. Kisujjnyi vastag lappá nyújtjuk, és 7×7 centiméteres négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére lekvárt teszünk, azután feltekerjük, és a maradék olvasztott vajjal körbekenve tepsibe sorakoztatjuk. 30percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal 190 fokon 30 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.