Hozzávalók:
A mindenttudó kalácstészta ismét.
1 kg liszt
3 dl olaj
6 dl tej
5 dkg élesztő
1 kk. só
2 evőkanál cukor
lekvár sütés álló
tojás a megkenéshez
*
Elkészítés:
A tejet meglangyosítom. 1dl tej, 1 kk.cukor és élesztőből kovászt készítek, az összes hozzávalót gyorsan összedolgozom, dagasztom, aztán háromnegyed órát kelesztem. Kinyújtom a tésztát és 8-10 cm-es kockákat vágok, mindegyik közepébe lekvárt helyezek és felhajtogatom téglalapba, széleit összenyomkodom. A nagytepsit kivajazom és szorosan belehelyezem a buktákat egymás mellé. Megkenem a tetejét tojással. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm (kb. 180-200 fokon).
Fele adagot is lehet készíteni.