Lekváros bukta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Lekváros bukta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:
8 dkg ráma
50 dkg liszt,
5 dkg élesztő
4  dl tej,
2 tojás sárgája
8 evőkanál cukor,
1 mokkáskanál só,
Hozzávalók a töltelékhez:
1 üveg házi lekvár ami nem túl folyós
1 csomag vaníliás cukor,
tetejére:
1 tojás sárgája
2 tojás fehérje
pici tej
csepp cukor

*

Elkészítés:

elkészítése:
A tésztához a lisztet egy tálba tesszük, 1dl tejben megfuttatjuk az élesztőt 1 kanál cukorral.
Az élesztős tejet a liszthez adjuk, és a többi hozzávalóval együtt (tojássárgája , cukor, só, ráma )és a maradék tejet jól megdagasztjuk, végül  kb. fél órára meleg helyre tesszük kelni.
Ha megkelt a tészta, lisztezett nyújtódeszkára tesszük, és kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra.
Kb. 8×8 cm-es  négyzetekre vágjuk, ezek közepére vaníliás cukorral elkevert  lekvárt teszünk.
Most fekete ribizlis és szílvás tölteléket raktam bele .
A tepsit kivajazzuk vagy zsírozzuk és liszttel megszórjuk, de sütőpapírt is használhatunk
A tésztát feltekerjük a végeit benyomkodjuk  és szorosan egymás mellé helyezzük
Majd a megmaradt tojás fehérjéhez rakunk egy tojás sárgáját ,pici tejet és egy csepp cukrot ,jól kikeverjük és ezzel megkenjük a tetejét .
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük
Sülés közben többször  megkenjük a tetejét.és  kb 35 perc alatt készre sütjük .
Nagyon finom, és egyszerű sütemény.
Tetejét vaníliás porcukorral hintjük meg .

Lekváros bukta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Lekváros bukta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!