Lekváros Batyu

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Lekváros Batyu

Lekváros Batyu

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:
20 dkg ráma
1 kg liszt,
5 dkg élesztő
5 dl tej,
2 tojás sárgája
8 evőkanál cukor,
1 mokkáskanál só,
Hozzávalók a töltelékhez:
1 üveg házi lekvár ami nem túl folyós
1 csomag vaníliás cukor,
tetejére:
1 tojás sárgája

*

Elkészítés:

A lekváros  batyu elkészítése:
A tésztához a lisztet egy tálba tesszük, 1dl tejben megfuttatjuk az élesztőt 1 kanál cukorral.
Az élesztős tejet a liszthez adjuk, és a többi hozzávalóval együtt (tojássárgája, cukor, só, ráma ) és a maradék tejet jól megdagasztjuk, végül  kb. fél órára meleg helyre tesszük kelni.
Ha megkelt a tészta, lisztezett nyújtódeszkára tesszük, és kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra.
Kb. 8×8 cm-es  négyzetekre vágjuk, ezek közepére vaníliás cukorral elkevert  lekvárt  teszünk.
A tészta négy csücskét középen összefogjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, kicsit távol egymástól, mert sütés közben még kel, és dagad, és akkor tesszük a sütőbe amikor begyújtottuk.
Ebből az adagból 40 db lett .10 perc sütés után tojássárgájával  megkenjük a tetejét.és  kb 35 perc alatt készre sütjük .
Nagyon finom, és egyszerű sütemény.
Tetejét vaníliás porcukorral hintjük meg .
http://www.receptlap.hu/recept/lekvaros_batyu_11708

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Lekváros Batyu