Hozzávalók:
Négy darab, különböző színű piskótalaphoz:
egyenként 3-3 db tojás
6 dkg kristálycukor/piskótakorong
6 dkg finomliszt/piskótakorong
A csokoládékrémhez:
10 dkg kristálycukor
3 dl tej
2 dkg vaníliás (főzős) pudingpor (fél csomag)
20 dkg étcsokoládé (minél nagyobb kakaó tartalmú)
5 ek. rum vagy pár csepp rumaroma
25 dkg lágy margarin/vaj
A bevonáshoz, a lego kockákhoz:
marcipán
ételfesték: piros, királykék, zöld és citromsárga
*
Elkészítés:
Készítünk 4 darab, 3 tojásos kör alakú (26 cm átmérőjű) piskótalapot: kéket, sárgát, pirosat és zöldet.
Az egész tojásokat a kristálycukorral gépi habverővel előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magas fokozaton sűrű habbá verjük (kb. 20 perc), ekkor tesszük bele az ételfestéket is, ha gél állagút használunk, majd beledolgozzuk a lisztet.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A masszát a formába öntjük, tetejét elsimítjuk úgy, hogy a szegélyén kissé magasabb legyen, hogy sülés közben ne púposodjon fel túlságosan. Középső bordamagasságra állított rácsra helyezzük, és 20-25 percig sütjük. Amikor a tészta felemelkedett, csökkentjük 150-160 fokra a sütő hőmérsékletét. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e. A tésztát kikapcsolt, nyitott ajtajú sütőben 5, további 10 percig rácsra helyezve hűlni hagyjuk. Ezután vékony pengéjű késsel körbehaladva leválasztjuk a forma belső oldaláról a tésztát, meglazítjuk és leemeljük róla a tortakarikát, majd a tetejét meghintjük fátyolni liszttel, és sütőpapírral fedett rácsra borítjuk. Leemeljük a tésztáról a tortalapot, majd a sütőpapírt, és konyharuhával letakarva hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez 10 dkg kristálycukorral felforralunk 2,5 dl tejet. A maradékot és a pudingport simára eldolgozzuk, hozzáöntjük a forró tejet, és gőz fölött besűrítjük. Belekeverjük a felaprított csokoládét, végül a rumot, és hideg vízbe állítva kihűtjük.
A vajat/margarint habosra keverjük, majd több részletben hozzáadjuk a csokoládés masszát.
A különböző színű piskótakorongokat megkenjük a krémmel, egymásra rétegezzük, a külsejét is bevonjuk a krémmel, mert a marcipán alá vajas krém (vagy lekvár kell).
Következik a torta bevonása, díszítése.
A marcipánmasszát porcukorral meghintett lapon kinyújtjuk a torta átmérőjénél nagyobb méretűre. Majd óvatosan, rásimítjuk a marcipánt a csokoládétortára. Négyféle színű lego kockákat formázunk az előzőleg megszínezett marcipánmasszából, és a tortaszeletek helyét kijejöljük vele.
A színes tortakorongok ötlete Korda Zitától származik, köszönet érte!
A színes


