Hozzávalók:
pulykaaprólék: 800 g
vöröshagyma: 1 fej
sárgarépa: 4 szál
fehérrépa: 2 szál
zöldborsó: 80 g
só: ízlés szerint
fűszerkeverék: ízlés szerint
gomba: 80 g
tejföl, kapor, citromszelet a díszítéshez
*
Elkészítés:
A pulyka aprólékot megtisztítjuk, mossuk, majd főzőedénybe helyezzük.
Vízzel felöntjük 4 újnyira lepje el a húst, majd felforraljuk, és lassú tűzön főzzük.
Beletesszük az előzőleg már elkészített egyenlő kockára vágott zöldségeket, zöldborsót, gombát, apróra vágott vöröshagymát és addig főzzük, míg a pulyka húsa puha nem lesz.
Fűszerkeverékkel, sóval ízesítjük a főzés befejezése előtt.
Tálaláskor tejföllel, citromszelettel és apróra vágott kaporral díszítjük.