Hozzávalók:
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell, 1 db vöröshagyma, 2 ek olaj, 20 dkg fehérrépa, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg gomba, 2 -3 db babérlevél, 2 dl tejföl, 1 ek liszt, 1,5 l húsleves alaplé, ( én kockából készítem) só, bors bazsalikom ízlés szerint, 1 cs petrezselyemzöld.
*
Elkészítés:
Elkészítése:
Az olajon arany barnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk az apró kockákra vágott húst. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apróra darabolt sárga- és fehérrépát. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, mustárral.
Fedő alatt félig megpároljuk a húst és a zöldségeket, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a babérlevelet is. Felöntjük kb. 1,5 liter alaplével és mindent puhára főzünk.
A tejfölt egy kevés vízzel és a liszttel elkeverjük, majd a forró levesből is adunk hozzá pár kanállal. A forrásban lévő leveshez adjuk a tejfölös habarást, a végén pedig a friss, apróra vágott petrezselyemzöldet, és kevés citromlével ízesítjük