Lecsós tarja

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Lecsós tarja

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg. sertéstarja szeletelve,
3 db. paprika, (lecsó, kápia, kaliforniai, minél színesebb, annál szebb)
2 kisebb fej hagyma,
néhány gerezd fokhagyma, pépesítve, enyhén megsózva, majd olajban elkeverve,
2 db. közepes paradicsom,
1 dl. száraz fehérbor,
só, frissen őrölt bors,
kevés olíva olaj.

*

Elkészítés:

A tarjaszeleteket előző este előkészítjük.
Sózzuk, borsozzuk, pépesített fokhagymával a szeleteket mindkét oldalán megkenjük.
(a fokhagyma illóolaja olajban oldódik, így egyenletesen ízesíti a húst ) A húst grillen, roston, vagy serpenyőben megsütjük.
Elkészítjük a lecsós ragut a következőképpen.
A hagymát, a paprikát karikákra vágjuk, a paradicsomot a lehető legapróbbra daraboljuk.
Kevés olíva olajon megdinszteljük a hagymát, megsózzuk, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot.
( minél apróbbra vágjuk a paradicsomot, annál kevésbé marad a raguban a paradicsom felpöndörödött héja, ami nem emészthető, ráadásul nem is szép látvány.
Kevés bort öntünk hozzá, és a paprika is mehet a lecsóba!
Összefőzzük addig, míg a ragu enyhén besűrűsödik, de a hozzávalók még roppanós állagúak maradtak.
A legvégén borsot őrlünk rá.
A lecsókat én úgy szeretem, ha kóstolásnál becsukott szemmel is meg tudom különböztetni a hozzávalókat benne.
A roston sült húst a lecsóval együtt tálaljuk.
Ajánlott köretek a rizs, és a krumplipüré.

Lecsós tarja

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Lecsós tarja

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!