Lecsós szűzérmék párolt rizzsel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

Könnyű

Lecsós szűzérmék párolt rizzsel

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

40 dkg szűzpecsenye
bors

zsír  a sütéshez
1 kg paradicsom
1/2 kg paprika (vegyesen, erős is)
1/2 kg hagyma
20 dkg füstölt húsos szalonna
3 ek. zsír

cukor
piros paprika
25 dkg rizs
1 ek. olaj

*

Elkészítés:

A zsírt lábasba teszem, kisütöm benne a szeletekre vágott és bevagdosott szalonnát, a pörcöket kiveszem. Ebbe a zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig  párolom. Ezután következik a kockára vágott paprika, erős paprika, kicsit megsózom a paprikákat is, hogy puhuljanak. Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor, mert minden paradicsomos ételbe kell egy kis cukor. Addig főzöm, amíg a paradicsom elfövi a levét, jól besűrűsödik. A szűzpecsenyét érmekre vágom, ököllel kicsit szétnyomkodom, sózom, borsozom, majd forró zsírban hirtelen kisütöm.
A rizst megpárolom, kevés olajon átfuttatom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, 1 cm legyen felette  a víz, sózom. Addig főzöm, amíg beszívja a vizet(ez kb. 5 perc), ezután lefedem és két konyharuhával szorosan letakarom, így hagyom állni fél órát. Töltelékes, pergős rizst kapok. Tálaskor a rizs  mellé teszem a szűzérméket,  a lecsót pedig  a rizsre és a húsra halmozom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Lecsós szűzérmék párolt rizzsel