Hozzávalók:
1 kg burgonya
6 szelet sertés hús
6 db paprika
4 db paradicsom
2 fej közepes vöröshagyma
2 dl olaj
1 evőkanál só
1 mokkás kanál őrölt bors
……ha van kész eltett lecsó azzal is készíthető….
*
Elkészítés:
a burgonyát megtisztítjuk és sós vízben feltesszük főni..ha megpuhult leszűrjük a levétől és melegen összetörjük
a vöröshagymát a paprikát megpucoljuk majd a paradicsommal együtt felszeljük
az olajon megpároljuk a hagymát hozzá tesszük a paprikát és a paradicsomot és puhára főzzük
a húst olajon hirtelen mindkét oldalát megsütjük hozzáadjuk a lecsóhoz és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje ..beletesszük a sót és az őrölt borsot…
.mire a viz teljesen elfől a hús megpuhul és a lecsóból finom mártás lesz