Lecsós szelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Erácska

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 üveg natúr lecsó (házi)
2 fej vöröshagyma
25 dkg bacon szalonna
2 gerezd fokhagyma

pici cukor (elhagyható)
pirospaprika
A húshoz:
60 dkg sertéskaraj (lehet bármilyen hús)
3 evőkanál sertészsír

ételízesítő (elhagyható)
bors

*

Elkészítés:

A bacon szalonnát pirosra sütjük, majd áttesszük egy edénybe.
A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk és a szalonna zsírjában üvegesre dinszteljük.
Ezután rárakjuk a lecsót, meghintjük pirospaprikával, sóval (vigyázzunk a sózással, mert a szalonna zsírja is engedett ki valamennyit), valamint pici cukorral.
Kevés ideig főzzük, végül hozzáadjuk a bacon szalonnát, amit előzőleg megsütöttünk.
Akkor kész a lecsó, ha kissé elfőtt a leve.
A karaj mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, kevés ételízesítővel meghintjük.
Egy serpenyőben a 3 kanál sertészsírt felolvasztjuk, belerakjuk a húst, öntünk rá kevés vizet, puhára pároljuk, majd a hús mindkét oldalát megsütjük.
Tálaláskor a lecsóhoz és a húshoz párolt rizst és tükörtojást kínálunk, ami a hús zsírjában megsütve nagyon ízletes.