Lecsós karajszelet párolt rizzsel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

70

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 szép szelet karaj
10 dkg húsos, füstölt szalonna
2 fej hagyma
2 tv paprika
1 zöld erős paprika
3 érett paradicsom

bors
2 ek. zsír
20 dkg rizs

*

Elkészítés:

A szalonnát felkockázom és egy mélyebb teflon lábasban zsíron kisütöm, a pörcöket kiszedem. A kicsit klopfolt, sózott, borsozott hússzeletek egyenként, mindkét oldalán átsütöm a visszamaradt zsírban, majd az összeset a lábosba teszem. Rárakom sorban a szeletelt hagymát, paprikákat és paradicsomot. Megsózom, teszek rá pirospaprikát, egy kevés cukrot(mert minden paradicsomos ételbe kell egy kis cukor),  visszateszem a szalonnapörcöket, lefedem  és együtt  párolom az egészet, kb. 1 órán át, amíg  a hús és a  zöldségek is megpuhulnak. A rizst a szokásos módom megpárolom, ráteszem a hússzeletet és körbelocsolom a lecsóval.